Coronaproof toeristisch onthaal

Hoe maak je jouw toeristisch onthaalcentrum coronaproof? Een specifiek veiligheidsprotocol somt de belangrijkste maatregelen op. Je kan het hier downloaden.

Duidelijke communicatie met de bezoeker vormt hierin zeker een kritische succesfactor. Daarom ontwikkelde Toerisme Vlaanderen in samenwerking met leden van de taskforce Kwaliteit in Onthaal een vijfdelige set van posters en stickers die je daarbij helpen. Het gaat om ontwerpen die je in eigen beheer of door een externe drukker kan printen, namelijk:

  1. een vitrine-/deur-/etalageposter die aangeeft dat het toeristisch onthaalcentrum de richtlijnen van het veiligheidsprotocol respecteert
  2. een vitrine-/deur-/etalageposter om de bezoekers duidelijk te maken hoeveel personen toegelaten zijn (zelf aan te vullen) en wat er van jouw bezoekers wordt verwacht (afbeelding).
  3. een vloersticker om respect te vragen voor de 1,5 meter afstandsregel
  4. een vloersticker om aan te geven waar men veilig in wachtrij kan staan (1,5 meter afstand tussen deze stickers)
  5. een ontwerp voor vloersticker op rol of afspanlint om aan te geven dat men niet dichterbij mag komen, en zo de afstandsgrens respecteert.

Download hier het zip-bestand met de pdf- en jpg-bestanden.

Met het oog op de uitrol van coronaproof onthaal vind je ook heel wat praktische tips op de site van Westtoer apb en van Toerisme Oost-Vlaanderen.

 

coronarichtlijnen voor onthaal