Hotel Van Cleef, Winner van de “Belgium Hospitality Awards 2015” in de categorie “Best Hotel Concept”.

De Belgium Hospitality Awards worden uitgereikt door de professionele jury van het gerenommeerde Horeca-vakblad VENUEZ (http://www.venuez.be/stories/2015/11/23/venuez-hospitality-awards-winners ). Genomineerde hotels voor Best Hotel Concept 2015 worden beoordeeld op originaliteit van het hotelconcept. Creativiteit, innovatie, uitstraling en functionaliteit van zowel de publieke ruimtes als hotelkamers zijn hierbij belangrijke beoordelingscriteria.

Na verschillende jaren het Pandhotel, Kasteel de Spycker en Hotel de Orangerie en Patisserie Prestige uit te baten bleven Frederik & Pascale Vanhaecke echter zoeken naar een nieuwe opportuniteit in het hotelwezen om hun passie voor de “kunst van het ontvangen van gasten” nieuw leven in te blazen. Deze is sedert 2 juni 2015 op hun weg gekomen in de vorm van Hotel Van Cleef . (Vroeger Relais Ravenstein)

The Van Cleef is een Italiaans geïnspireerd herenhuis met een ongelofelijk rijke geschiedenis, gesitueerd op één van de mooiste locaties in het hart van de Brugse binnenstad.
Meer dan 700 jaar geleden was dit het familiehuis van verschillende graven van de Van Cleef dynastie, adviseurs van de Hertogen van Bourgondië.

In juli en augustus 2015 werd het hotel getransformeerd tot een intiem, luxueus boetiekhotel waar verschillende stijlen elkaar ontmoeten tot een evenwichtig geheel, waar het klasieke samensmelt met het hedendaagse en waar hoogstaande voorzieningen gecombineerd worden met ouderwetse, traditionele servicenormen.