Inhoudelijke experten

Voor de inhoudelijke ontwikkeling van het instrumentarium in de toolkit Kwaliteit in Gidsenwerking doet Toerisme Vlaanderen een beroep op inhoudelijke experten.

Janien Prummel

Janien heeft het overgrote deel van de inhoud van de toolkit voor organisaties met gidsenwerking ontwikkeld.

Haar expertise ligt voornamelijk in het begeleiden van organisaties die aan cultuurbemiddeling doen. Via opleiding en trajectbegeleiding helpt zij zowel nationaal als internationaal organisaties met een gidsenwerking in het professionaliseren van hun werking en van hun rondleiders / gidsen. Janien stond bovendien mee aan de wieg van de opleiding tot museumgids, waarbinnen zijn in CVO Het Perspectief nog steeds actief is als docent

Haar vertrouwdheid met de sector en haar eigen ervaringen als gids maakten haar de inhoudelijke kennisbron die mee aan de basis ligt van (het overgrote deel van) ons instrumentarium. Janien helpt bovendien mee in het verspreiden van de kennis over het instrumentarium door het geven van workshops rond Kwaliteit in Gidsenwerking.

Publiek Centraal

Publiek Centraal is een netwerk van mensen en kennis. Via dit netwerk helpen organisaties elkaar hun publiek echt te bereiken. Dat gebeurt onder meer via training en coaching, onlinegroepen, inspiratiedagen en publicaties

Voor Toerisme Vlaanderen ontwikkelde Publiek Centraal o.a. de praktijkgids 'Meer klanten met sociale media' en begeleidde Rudy Pieters al meerdere organisaties tijdens de workshops over het gebruik van sociale media voor organisaties met gidsenwerking. 

JANIEN PRUMMEL
Janien Prummel
RUDY PIETERS
Rudy Pieters