Lanceringsevenement Kwaliteit in Toerisme

Op 17 december 2015 lanceerde Toerisme Vlaanderen tijdens een event in Mechelen het programma 'Kwaliteit in Toerisme', meer in het bijzonder ‘Kwaliteit in Onthaal’ en ‘Kwaliteit in Gidsenwerking’. Daarmee is de triptiek van ‘Kwaliteit in Toerisme’ – ja, de Vlaamse Meesters zijn in dit huis nooit ver weg – helemaal geopenbaard. Op deze dag kregen de 140 aanwezigen te horen hoe Toerisme Vlaanderen de komende jaren wil inzetten op de kwaliteitszorg in onthaal en gidsenwerking.

Tom Suykerbuyk (Flanders DC), de keynote speaker van die dag, zorgde voor de inspirerende noot rond Klantgericht Innoveren (cfr presentatie).

Tijdens de workshop rond Kwaliteit in Onthaal (cfr presentatie) deed Dirk Yzewyn (Toerisme Vlaanderen) het hoe en waarom van dit project uit de doeken.

In de workshop rond Kwaliteit in Gidsenwerking (cfr presentatie) vertelde Lies Boonen (Toerisme Vlaanderen) wat meer over de achtergrond en doelstellingen van het programma rond gidsenwerking. De deelnemers hoorden getuigenissen van Joris Sleebus (Brukselbinnenstebuiten), Kris Van den Bremt (gidsenwerking Vlaams Parlement) en Anne Brugmans (gids in Kasteel van Horst) over hun ervaringen met het gebruik van dit instrumentarium. Janien Prummel (gidsconsulente) demonstreerde de deelnemers al meteen proefondervindelijkgewijs hoe ze met de instrumenten uit de toolkit aan de slag kunnen gaan.

Samen met onze stakeholders gaan we deze toolkits verder blijven spijzen met nieuwe instrumenten. Ben je zelf interessante info of best practices op het spoor gekomen? Laat het dan zeker weten en dan bekijken we hoe we ze kunnen inpassen!

CONTACTPERSOON GIDSENWERKING
MEER GIDSENWERKING

Naar de homepage Gidsenwerking

CONTACTPERSOON ONTHAAL
Dirk Yzewyn
Kwaliteitscoördinator - Onthaal, Attracties en Musea
+32 2 504 04 28
+ 32 476 24 73 27
MEER ONTHAAL

Naar de homepage Onthaal