Innoguide 2.0

Gidsen in een snel veranderende en globaliserende wereld is niet evident. Uitdagingen voor organisaties met gidsenwerking en gidsen worden groter. Groepen zijn cultureel diverser, mobieler en milieubewuster dan ooit. Velen stellen zich niet langer tevreden met een ‘klassieke’ gidsbeurt waarbij een uitgebreide feitenkennis wordt tentoon gespreid, maar willen een totaalbeleving. Deze nieuwe vereisten biedt organisaties met gidsenwerking en gidsen de kans om zich rond thema’s zoals duurzaamheid, interculturaliteit en belevingsvol gidsen bij te scholen om zo tegemoet te komen aan de veranderende vraag van de bezoeker.

Innoguide (2010-2013) en Innoguide 2.0 (2014-2016) zijn twee Europese projecten waar Toerisme Vlaanderen coördinator van was. Via samenwerkingen met diverse andere Europese partners werd er onder andere een online lesplatform ontwikkeld met (les)materialen rond intercultureel gidsen, belevingsvol gidsen en hoe een duurzame tour begeleiden. Er werden workshops in binnen- en buitenland rond deze thema's georganiseerd. Organisaties met gidsenwerking, gidsopleiders en gidsen konden hier op intekenen.

Ook de website www.innoguidetourism.eu gaf het laatste nieuws over het project. Je vond er een blog met ervaringen, video's rond de drie Innoguide-thema's en een toolkit met materiaal dat je kan bijstaan om de afstemming van je organisatie en je product op je klant te optimaliseren.

Logo Innoguide-project
CONTACTPERSOON INNOGUIDE
Lies Boonen
Coördinator Kwaliteit - Gidsenwerking
+32 2 504 04 62
+32 499 77 05 47